назад

У Миколаєві обговорили результати програми відновного правосуддя для неповнолітніх

За ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Миколаївській області в приміщенні Прокуратури Миколаївської області відбулося чергове засідання робочої групи щодо реалізації пілотного проекту “Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину” в Миколаївській області.

В ході заходу директорка центру Наталія Гнатуша презентувала присутнім поточні досягнення проекту, акцентувала на тих викликах, з якими стикаються неповнолітні-учасники Програми, адвокати-медіатори, психологи, інші залучені партнери.

Учасники засідання також обговорили ключові положення ефективної взаємодії, розібрали конкретні кейси та напрацювали можливі алгоритми подальшого розвитку відновного правосуддя.

Довідково. «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» впроваджується Міністерством юстиції України, Генеральною прокуратурою України на базі системи надання безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та ГО «Платформа прав людини».