назад

У Охтирці запрацював новий мобільний пункт консультування

OkM 2016 11 14 likarnya 114 листопада команда Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідала комунальний заклад Сумської обласної ради Обласна спеціалізована психіатрична лікарня №2.

Начальник відділу правової інформації та консультацій Микола КРАВЧЕНКО та начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Роман МАЛЮК, попередньо домовившись про візит, зустрілися з керівником лікарні, депутатом Сумської обласної ради Лілією НЕОФІТНОЮ.

Обговорили подальші шляхи взаємодії із питань забезпечення громадян правовою допомогою, виходячи із пріоритету прав і свобод людини та громадянина. Також розглянули норми Закону України «Про психіатричну допомогу».

Приймаючи до уваги вразливість категорії громадян, що перебуває у цьому закладі та інші фактори, Центром здійснена адресна правова допомога за місцем перебування таких осіб та штатним працівникам.

Під час керівної наради учасники обговорили подальші шляхи взаємодії.

«Діяльність психіатричної служби в Україні має бути відкритою, активною та продуктивно. А надзвичайно важливим є правовий аспект в наданні психіатричної допомоги».

Лілія НЕОФІТНА, керівник Обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2.

OkM 2106 11 14 likarnya 2Наступне слово надавалося Миколі КРАВЧЕНКО: Він звернув увагу на аспекти конфіденційності, що стосується відомостей про захворювання пацієнта. Психіатр не має права без згоди хворого збирати про нього відомості, не можна також без згоди хворого/опікунів повідомляти будь-кому цю інформацію.

«Складним є захист прав людини взагалі і психічно хворих зокрема, свідчить той факт, що, незважаючи на повноту і продуманість правового захисту пацієнтів, їхні права досить часто порушуються, іноді внаслідок шахрайства з боку психічно здорових членів суспільства».

Микола КРАВЧЕНКО, начальник відділу правової інформації та консультацій Охтирського місцевого центру з надання БВПД.

Тому, за словами пана КРАВЧЕНКА, якщо права будь-кого порушуються, ви можете звернутися до Охтирського місцевого центру з надання БВПД, де вам нададуть фахову юридичну допомогу. Повідомив контактну інформацію про адреси, за якими необхідно звертатися для отримання безоплатних правових послуг (м. Охтирка, вул.. Перемоги,13 тел. 4-22-23).

 «Загальні питання юридичного забезпечення психіатрії, медичної діяльності є актуальними з позиції правового регулювання».

Роман МАЛЮК, начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Охтирського місцевого центру з надання БВПД.

Під час роботи консультаційного пункту всі присутні отримали консультації та відповіді на питання, які потребували правового вирішення.