назад

У Регіональному центрі обговорили подальшу взаємодію з адвокатами

gol

Сьогодні, 29 листопада, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відбулася робоча зустріч працівників відділу внутрішнього аудиту Координаційного центру з надання правової допомоги, фахівців Регіонального центру та директорів місцевих центрів з надання БВПД у Рівненській області, а також адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом.

Захід відбувся з метою обговорення питань щодо взаємодії між центрами з надання БВПД та адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а також з метою висловлення пропозицій працівникам Координаційного центру дляпокращення роботи системи БПД.

Питання, які активно обговорювали учасники зустрічі, стосувалися, зокрема, прозорості розподілу доручень, стану їх виконання, здачі звітності за надані послуги, а також укладання контрактів на 2017 рік тощо.

1

Окремо варто зазначити, що одним з найбільш актуальних питань для адвокатів став проект змін до постанови, прийняття якої збалансує умови оплати праці та відшкодування витрат адвокатів (нагадаємо, Міністерство юстиції підготувало відповідний проект). Вказане питання викликало жваву дискусію, за результатами якої адвокати підготували звернення до Регіонального центру, в якому вказали свої пропозиції для внесення змін до проекту постанови.

2

Заступник начальника відділу внутрішнього аудиту Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Полоз, зокрема, зазначила, що такі зустрічі є дуже важливими та ефективними, оскільки саме практикуючі адвокати, які щодня надають безоплатну вторинну правову допомогу, як ніхто краще знають, які проблемні моменти виникають під час роботи.

Окрім того, після робочі зустрічі відбулося засідання керівної ради директорів системи надання БВПД Рівненщини, під час якої обговорювався стан видачі доручень Регіональним та місцевими центрами, та інші актуальні питання. 

3

4