назад

У школі-інтернаті №2 міста Львова відбулись уроки правової освіти від фахівців Регіонального та Другого львівського місцевого центру з надання БВПД

RC prava ditey 326 березня 2018 року начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Уляна Мацько спільно з начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Христиною Гаталяк провели правопросвітницькі уроки для учнів 1-го та 9-го класів Львівської загальноосвітньої школи-інтернат №2.

Христина Гаталяк ознайомила школярів із Загальною декларацією прав людини.

RC prava dity

Учні ділились на групи, в ігровій формі визначали загальнолюдські та особисті цінності.

Після дискутування на зазначену тему кожна з груп на фліпчарті фіксувала «свої» цінності у контексті основних прав людини.

RC prava ditey 5

Для старшокласників базовими цінностями є, передусім, дружба, навчання та дім.

RC prava ditey 4

Уляна Мацько розповіла старшокласникам про кримінальну відповідальність неповнолітніх: що собою являє, з якого віку настає та за які види злочинів.

Насамкінець фахівці Центрів розповіли вчительці з правознавства Ірині Макух та вихованцям школи-інтернат про всеукраїнський правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» та роздали буклети «Що таке спір?», «Що таке хабар?», а також буклет «Твої права – твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини».

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Другому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30; тел.(032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).