назад

У столиці розпочав свою роботу консультаційний пункт доступу до системи безоплатної правової допомоги для учасників АТО/ООС

Відтепер, щочетверга, фахівці київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги надаватимуть консультативну юридичну допомогу учасникам АТО/ООС та членам їх сімей на базі Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції, що  розташований за адресою – вул. Хрещатик, 25.   

У перший день роботи консультаційного пункту за правовою допомогою до головного юриста Київського бюро правової допомоги №2 Андрія Мірошника звернулося 8 осіб, серед яких учасники АТО/ООС, члени сімей  загиблих ветеранів війни та особи з інвалідністю,  яку отримали внаслідок бойових дій.

Уже сьогодні можна сказати, що ця точка доступу до безоплатної правової допомоги дуже вдало розміщена, тому що центр допомоги учасникам антитерористичної операції часто відвідуване місце, де надають комплексну підтримку. Питання з якими зверталися відвідувачі цього пункту різноманітні і стосуються не лише соціального захисту учасників АТО/ООС, а й сімейних та спадкових спорів, – головний юрист Київського бюро правової допомоги №2 Андрій Мірошник.

Робота цього консультаційного пункту важлива не лише для київських центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а й для центра допомоги учасникам антитерористичної операції, який прагне надавати найбільш повну та своєчасну допомогу учасникам бойових дій.

У 2021 році у Київському міському центрі допомоги учасникам антитерористичної операції надали більше 12 тисяч консультацій. Серед популярних запитів наших відвідувачів – юридичне консультування та адвокатський супровід. Отож, співпраця з київськими місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкриє нові можливості, а саме – покращить якість послуг та збільшить кількість звернень. Допомога людям, що захищають нашу Батьківщину – наш обов’язок. Тому ми зробимо все, що від нас залежить для надання своєчасної  допомоги, – директор Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції Георгій Кунах.

Варто зазначити, що  юридичні консультації у межах цієї точки доступу надаватимуть фахівці як Правобережного, так і Лівобережного київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Довідково. У Київському міському центрі допомоги учасникам антитерористичної операції працюють ветерани АТО/ООС, волонтери, дружини і матері загиблих учасників бойових дій. Саме тому спеціалісти центру знають і усвідомлюють усі соціальні проблеми цієї категорії громадян та сприяють їх вирішенню. Заради цього центр співпрацює з органами влади та громадськими організаціями.