назад

Участь фахівців БПД у відкритті виставки «Втрачений дім»: історії переміщених осіб

Реальні історії з життя людей, яких війна змусила покинути свої домівки та шукати безпечні місця для життя. Про це йшлося днями під час відкриття банерної виставки «Втрачений дім» та презентації соціальних роликів про проблеми переселенців.

Захід відбувся в обласному Художньому музею за участю внутрішньо переміщених людей, представників влади, фахівців системи безоплатної правової допомоги,  громадськості  та ЗМІ.

Слід зазначити, що на виставці представлені 22 фото-розповіді, які було зібрано у 29 громадах Прикарпаття, де комплексно проживають внутрішньо переміщені особи.

«Кожна з цих історій формує загальну картину про те, що переживають тисячі людей із тих регіонів, де йдуть бойові дії та прилітають ракети», – зазначила керівниця «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк.

Також у рамках проєкту було знято три соціальних відеоролики, які відображають нагальні потреби для внутрішньо переміщених людей.

Від імені партнерських організацій, а саме офісу Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, департаменту соціальної політики ОДА та системи БПД Прикарпаття, виступив в.о. директора  Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, який наголосив на важливості таких програм, які допомагають ВПО краще адаптовуватись і вирішувати свої соціальні чи юридичні проблеми в місцях тимчасового проживання у нашій області. Саме з цією метою, завдяки ініціативі голови Івано-Франківської облдержадміністрації, кожного тижня робочі групи, до складу яких входять також фахівці БПД, виїжджають до ОТГ і там зустрічаються з переміщеннями сім’ями.

Проєкт підготовлений Івано-Франківською обласною організацією «Молода Просвіта»  у межах ініціативи для ВПО «Простори підтримки».