назад

Участь керівництва Регіонального центру у святі співпраці та взаємопідтримки «Друзі Карітас Івано-Франківськ»

З метою співпраці з партнерами системи безоплатної правової допомоги 5 листопада директор та його заступник Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук та Володимир Ковальчук взяли участь у святі взаємопідтримки «Друзі Карітас Івано-Франківськ».

 

Кожного дня руками працівників Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ» твориться велике християнське покликання – бути апостолами серед людей у різних обставинах їхнього життя. Система безоплатної правової допомоги і церква мають бути партнерами, щоб спільно вирішувати соціальні питання вразливих категорій населення.

 

Впродовж останнього часу чимало людей звертаються до релігійних громад і благодійних церковних ініціатив за допомогою. Необхідну підтримку вони отримують від волонтерів чи фондів, які займаються соціальним служінням. Однак, для ефективного вирішення правових питань потребуючих сьогодні необхідна добра співпраця між безоплатною правовою допомогою та церквою.

 

На зустрічі партнерів присутнім презентували здобутки Карітасу Івано-Франківськ за останні 30 років. Акцент був зроблений на допомозі потребуючим, яка надається шляхом реалізації різноманітних соціальних програм:

– надання соціальної, медичної, психологічної, інформаційної, консультаційної допомоги для малозабезпечених верств населення, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, важкохворих;

– соціальна інтеграція та адаптація у суспільстві сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, багатодітних та малозабезпечених сімей, постраждалих від булінгу та домашнього насилля, дітей та молоді з інвалідністю, уражених ВІЛ-інфекцією;

– соціально-психологічна допомога, сприяння інтеграції та адаптації родин загиблих учасників АТО, ветеранів/ветеранок та членів їх сімей, вимушено переселених осіб;

– робота в сфері протидії торгівлі людьми та міграційної політики, надання комплексної соціальної допомоги для осіб, постраждалих від торгівлі людьми та трудових мігрантів, підвищення обізнаності уразливого населення щодо безпечної поведінки при працевлаштуванні.

Серед запрошених гостей були партнери громадських та державних установ, психологи-тренери різних програм по реабілітації постраждалих від війни, представники соціальних служб, обласного центру зайнятості, освітяни та юристи громадських організацій, філії Державної установи «Центр пробації», Уповноваженого Верховної Ради в області, сімей загиблих, представники ВПО, які тісно співпрацювали з Карітас-Івано-Франківськ впродовж 30 років.

 

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук привітав Благодійний фонд «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» з нагоди 30-літнього ювілею діяльності,  поділився здобутками налагодженої системної співпраці, що полягала в  участі працівників системи БПД в наданні консультативно-правової допомоги потребуючим, які зверталися до благодійного фонду, проведенні правопросвітницьких заходів, особливо в онлайн-режимі у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень.