назад
19.11.19

Урок з учнями Маньківського навчально-виховного комплексу

14 листопада, з метою сприяння формуванню у дітей навичок здорового спілкування, заступником начальника відділу «Маньківське бюро правової допомоги» Анною Яроцькою проведено урок з учнями Маньківської «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія №2» на тему: «Стоп булінг».
Учням роз’яснено поняття булінгу, його види, ознаки, відповідальність за вчинення, методи захисту потерпілої особи. Переглянуто декілька відеороликів, рекомендованих Міністерством юстиції України, в яких продемонстровано, як саме виглядає булінг, як розпізнати агресора, жертву, щоб мати уявлення про психологічні ознаки цих діянь.
Звернуто увагу, що у разі виникнення ситуації, яка може містити ознаки булінгу, не можна мовчати, а слід якомога швидше повідомити дорослих, яким дитина довіряє.
Під час уроку проведено гру на тему: «Це – булінг?», за умовами якої, один учасник вигадує ситуацію і провокує іншого учасника на агресивні дії, в той час, як інший спокійно і ввічливо відповідає згідно з формулою «stop-talk-walk» («Зберігай спокій! – говори спокійно і впевнено – зроби вигляд, що тобі байдуже і відійди»).
Наприкінці зустрічі серед присутніх розповсюджено буклети «Зупинимо булінг разом!», «Твої права – твій надійний захист», «Паспорт прав дитини» та «Як протидіяти домашньому насильству?».