назад

В Миколаєві працюватимуть мобільні бригади допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей.

Про механізми та алгоритми роботи говорили сьогодні під час презентації пілотного проєкту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні». Мета – виявлення та надання соціально-психологічної допомоги учасникам АТО/ООС та членам їх сімей.

Зауважимо, що проєкт реалізується Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Триватиме пілотування 5 місяців на території двох областей – Київської та Миколаївської. Передбачається, що на Миколаївщині працюватимуть три мобільні бригади, одна з них обслуговуватиме м. Миколаїв, дві інші розділять між собою райони області.

Протягом зустрічі учасники визначили ключові напрями співпраці, а також проговорили проблемні питання, з якими можуть стикатися в роботі мобільні бригади та окреслили шляхи їх вирішення. Серед іншого, говорили про важливість юридичної підтримки ветеранів та членів їх сімей.

За словами директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Гнатуши

Держава надала учасникам бойових дій право на безоплатне отримання земельної ділянки, щорічну разову грошову допомогу, безоплатне медичне забезпечення, пільги на оплату житлово-комунальних послуг тощо, втім як показує практика випадки порушення цих прав непоодинокі. Тож, саме допомога адвокатів системи БПД буде вкрай необхідною. Зауважимо, що особи на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право отримати необхідну правову допомогу за рахунок держави – від правових консультацій до представництва інтересів у судах.

Як отримати безоплатну правову допомогу?

Підготуйте необхідні документи:
– паспорт громадянина України
– ідентифікаційний номер
– посвідчення учасника бойових дій.
Зверніться до:
– найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги чи бюро правової допомоги.
Адреси: http://pravo.minjust.gov.ua/kontakti/

Єдиний контакт-центр 0800-213-103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).