назад

В межах комунікаційної кампанії «Через освіту – до нового життя» Одеський місцевий центр з надання БВПД уклав меморандум з Національним університетом «Одеська політехніка»

В січні цього року за підтримки Міністерства освіти України розпочалась комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на те, щоб мотивувати випускників шкіл з тимчасово окупованих територій ТОТ Донецької та Луганської областей, а також Криму обирати навчання в Україні. 

Вже вісім років поспіль по всій Україні працюють освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна», які передбачають спрощену процедуру вступу до українських ВНЗ, коледжів, технікумів, профтехучилищ для мешканців тимчасово окупованих територій (ТОТ) та прифронтових районів. Вступати через освітні центри мають право особи, які не мають  паспорта, сертифіката ЗНО (НМТ) або  атестата про середню освіту. 

Освітні центри створені на базі 214 закладів вищої та фахової передвищої освіти, які підпорядковуються Міністерству освіти і науки України, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству культури та інформаційної політики України, Міністерству внутрішніх справ України. 

Один з таких освітніх центрів діє на базі Національного університету «Одеська політехніка».

З метою забезпечення доступу до БПД для вступників з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму, 23 серпня Одеський місцевий центр з надання БВПД та Національний університет «Одеська політехніка» уклали Меморандум про співпрацю, метою якого є консолідація зусиль, спрямованих на захист прав студентів, постраждалих від військової агресії рф. Визначили напрямки співпраці для недопущення порушення прав та свобод студентів та ефективної реалізації їх права на безоплатну правову допомогу та налагодження системи перенаправлення. 

Більше інформації щодо можливостей та порядку вступу до українського закладу вищої освіту випускники зі шкіл ТОТ можуть отримати:

  • за телефоном гарячої лінії з питань освіти для мешканців тимчасово окупованих територій 0-800-504-425;
  • через урядову гарячу лінію на сайті Доступна освіта  та на сайті МОН  .

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: 

https://linktr.ee/legalaid.gov.ua