назад

В Миколаївському центрі підтримки ВПО та ветеранів АТО продовжує роботу консультаційний пункт доступу до БПД

Юристи Миколаївського місцевого центру з надання БВПД продовжують прийом громадян в рамках консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, що діє на базі Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО. Перший в цьому році прийом здійснила заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги місцевого центру Надія Матвєєва.

Враховуючи, що клієнтами центру, зокрема є учасники бойових дій, то й питання зазвичай стосуються розв’язання юридичних проблем, пов’язаних із таким статусом. Зокрема, цього разу були запити щодо стягнення грошової компенсації за невикористані календарні дні додаткової відпустки, як учаснику бойових дій, встановлення факту отримання інвалідності військовослужбовцем під час участі в АТО, а також стягнення не нарахованої та невиплаченої щорічної разової грошової допомоги до 5 травня, як учаснику бойових дій тощо.

«В більшості випадків для вирішення правових питаннь, з якими звертаються під час роботи консультаційного пункту, достатньо отримання певного алгоритму дій. В тому ж випадку, якщо розв’язати проблему можна лише у судовому порядку, ми запрошуємо за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги до наших юристів», – відзначає Надія Матвєєва.

Відзначимо, співпраця з Миколаївським центром підтримки ВПО та ветеранів АТО триває вже не перший рік, за цей час маємо ряд успішних справ щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, які є клієнтами центру. Один з прикладів історія учасника бойових дій, який мав потребу у вирішенні комплексу правових питань, зокрема – отримання та приватизацію земельних ділянок, а також виділення кімнати в гуртожитку. Працівники центру підтримки ВПО та ветеранів АТО порадили йому звернутися по допомогу до юристів системи БПД. Для надання правової допомоги клієнтові було призначено фахівчиню Миколаївського місцевого центру Вікторію Пазурчик, яка, проаналізувавши чинне законодавство та фактичні обставини справи, надала відповідні правові роз’яснення клієнту та здійснювала представництво його інтересів. Завдяки якісній роботі та рішучій позиції юристки клієнт реалізував своє право на отримання та приватизацію земельних ділянок, які надалі передав в оренду, отримавши додаткове джерело доходу, а також зміг одержати власну кімнату в гуртожитку.

 

Довідково. Консультаційний пункт на базі Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО працює кожної четвертої п’ятниці місяця, з 9.00 до 11.00. Попередньо записатися можна за телефоном 0512 77 64 51