назад

В Пирятині за участі Лубенського місцевого центру з надання БВПД відбулась нарада з питань реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

DSCF1885

21 квітня 2016 року, в приміщенні Пирятинської райдержадміністрації відбулась робоча нарада з питань реєстрації внутрішньо-переміщених осіб, участь в якій взяли начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної допомоги Лубенського місцевого центру з надання БВПД Максим Паляниця, начальник Управління праці та соціального захисту Пирятинської райдержадміністрації Володимир Гудзь, керівник благодійної організації “БФ “Вектор-плюс” Юлія Кузовкова.

Учасники наради обговорили проблемні питання щодо внесення змін до Законів України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в частині реєстрації місця проживання внутрішньо переміщених осіб.

Відповідними законами повноваження підрозділів ДМС щодо реєстрації місця проживання були скасовані,  при цьому не були внесені відповідні зміни до підзаконних актів, які регулюють зазначені питання, що створювало певні труднощі у продовженні строку дії довідки для внутрішньо-переміщених осіб.

За результатом проведеного обговорення визначено новий порядок реєстрації місця проживання відповідно до вимог законодавства, який будуть здійснювати центр надання адміністративних послуг Пирятинської міської ради та відповідні селищні ради. Це дасть змогу внутрішньо-переміщеним особам оперативно оформити необхідні документи для отримання допомоги в управлінні праці та соціального захисту.