назад

 

11 листопада у Тернополі відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, яких залучатимуть для надання безоплатної вторинної правової допомоги, цього року участь у конкурсі брали 32 адвокати.

Конкурсна комісія, очолювана директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Іриною Хондогій під час першого етапу конкурсу, який відбувся без персональної участі адвокатів, розглянула документи кандидатів. Члени комісії оцінювали їх за кількома критеріями, як от: стаж адвокатської діяльності, відсутність чи наявність застосованих до претендента дисциплінарних стягнень та результати проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». Під час завершального етапу конкурсу всі адвокати проходили індивідуальні співбесіди. Члени комісії оцінювали мотивацію кандидатів до надання БВПД, емоційну врівноваженість, комунікабельність, а також навички представлення прикладів надання правової допомоги.

За словами адвокатів, рішення долучитися до системи БПД було продиктоване бажанням отримати новий професійний досвід, вдосконалити вміння та навички під час захисту людей у різних установах та організаціях, допомагати найбільш вразливим категоріям громадян.

Цього разу приєднатися до системи БПД на конкурсі в Тернополі виявили бажання фахівці з Маріуполя, Запоріжжя, Києва, Миколаєва. Адвокати продемонстрували достатній рівень знань, умінь та навичок, які необхідні для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Претенденти заявили про готовність братися до справ будь-якої категорії складності – підсумувала голова комісії Ірина Хондогій.

Адвокати, які пройшли конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.

Результати конкурсу будуть оприлюднені на сайті системи надання безоплатної правової допомоги 02 грудня 2022 року. Кожен адвокат може перевірити наявність інформації в розділі «Реєстр адвокатів».