назад

Відповіді на «земельні» питання отримали жителі Матеївецької територіальної громади

Сьогодні дедалі актуальнішим стають питання впорядковування документів на власність, адже при втраті паперових документів відомості залишаться у державних реєстрах, що надалі спрощує процедуру відновлення документів.

З метою ознайомлення жителів Дебеславського старостинського округу Матеївецької територіальної громади з актуальними змінами земельного законодавства, 10 листопада Марта Фучко, головний юрист сектору «Коломийське бюро правової допомоги», провела семінар на тему: «Порядок оформлення документів на земельну ділянку» у рамках виконання Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».

Під час заходу обговорили актуальні питання процедури присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Юристка роз’яснила порядок спадкування земельних ділянок в умовах воєнного стану та розповіла основні умови, які необхідно враховувати при укладенні договору купівлі-продажу земельної ділянки.

«Присвоєння кадастрового номера — обов’язкова складова процесу приватизації, оформлення прав власності, врегулювання договірних відносин, що здійснюється шляхом державної реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі. Кадастровий номер присвоюється земельній ділянці незалежно від форми власності. У разі переходу права власності на земельну ділянку від однієї особи до іншої, виникнення інших, крім права власності, речових прав на земельну ділянку, зміни речових прав на земельну ділянку, інших відомостей про неї кадастровий номер не змінюється», – наголосила Марта Фучко.

Також особливу увагу приділили змінам у регулюванні земельних правовідносин відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану».

На завершення учасників ознайомили з основними завданнями та цілями безоплатної правової допомоги та з видами правових послуг, які надаються згідно з Законом України «Про безоплатну правову допомогу».