назад

В Ужгороді стартувала широкомасштабна акція проти домашнього насильства

В Ужгороді стартувала  широкомасштабна акція “16 днів проти насильства”, присвячена боротьбі проти домашнього насильства. До участі долучилися представники Департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОВА, нацполіції, обласного центру соціально-психологічної допомоги, Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області, Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, міжнародної організації з міграції, громадських та благодійних організацій.
Організатори акції представили виставку “Річ у тім”, на якій продемонстрували предмети, якими вчиняється домашнє насильство. Також відбувся перформанс з виставки взуття, як знак солідарності із загиблими жінками та дітьми внаслідок домашнього насильства. Також учасники акції символічно позв’язали помаранчеві стрічки на дерева в знак солідарності та вшанування пам’яті загиблих та постраждалих внаслідок російської агресії щодо України.
Директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець, звертаючись до учасників заходу, зазначив, що особи, які постраждали внаслідок домашнього насильства, мають право на правову допомогу за рахунок держави. Звертатись можна за єдиним номером системи БПД 0 800 213 103.
Керівник Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко та юристи центру, у рамках акції, консультували учасників заходу з різних правових питань та надавали їм інформаційні матеріали.
Інспектори відділу зв’язків із громадськістю патрульної поліції  закликали жінок одразу сповіщати працівників поліції про випадки насильства. Також були задіяні працівники інших правоохоронних органів, які розповідали присутнім про види насильства. Поліцейські дали поради, як діяти громадянам у випадку, якщо вони стали свідками або жертвами насильства. У кінці зустрічі охоронці порядку роздали усім пам’ятки “Дій проти насильства”.
Акція триватиме з 25 листопада до 10 грудня. У цей час будуть проводитися заходи, спрямовані на привернення уваги та вирішення проблем насильства в сім’ї та захисту прав дітей та жінок.