назад

До Міжнароднрої акції «16 днів проти насильства» доєдналися у Кам’янському, що на Дніпропетровщині

Фахівці Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у великій  акції в центрі міста, яку проводили організації, що здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Головна юристка Центру Альона Малтиз розповсюдила між учасниками акції інформаційні буклети з контактами, за якими швидко можна отримати допомогу у разі випадків домашнього насильства. А фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Марія Ростова розповіла про участь системи безоплатної правової допомоги у протидії домашньому насильству, акцентувавши увагу на тому, що потерпілим від домашнього насильства призначається юрист за рахунок держави, який  допоможе звернутись до суду, зібрати докази, складе процесуальні документи, представлятиме  інтереси в суді.

Під час акції її учасниками було створено панно «Чуйність перемагає насильство». Кожен, крім інформаційних матеріалів отримав магніт з QR-кодом, де за посиланням можна пройти гру, з якої гравці дізнаються про цікаві факти та статистичні данні з протидії домашньому насильству. Переможці отримають подарунки від партнерів.

Разом з фахівцями Кам’янського місцевого центру з надання БВПД участь у міжнародній акції «16 днів проти насильства» в цьому місті взяли представники державних установ та громадських організацій, що вже багато років ведуть велику роботу з протидії домашньому насильству, а саме:  Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради, Мобільної групи з реагування на домашнє насильство «Поліна» та ювенальної превенції Кам’янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області.

«Ми з партнерами не перший рік намагаємось привертати увагу суспільства до теми домашнього насильства, адже більшість жертв обирають замовчувати проблему та терпіти. За статистикою під час війни збільшилась кількість проявів насильства в сім’ях. Але на сьогоднішній день є дієвий законодавчий механізм для захисту від кривдників. Тому завжди радимо усім, а не тільки учасникам акції, при перших проявах психологічного, фізичного, економічного чи сексуального насильства одразу звертатись за допомогою до відповідних організацій», – зазначає завідувачка відділу підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради Катерина Радіонова.