назад

Відпочинок з користю: на Одещині відбувся правовий квест для дітей

В місті Рені, що на Одещині, відбувся правовий квест «Захист прав дітей», для дітей соціально уразливих категорій. Не обійшлось і без локації від системи БПД, де малеча в ігровій формі вивчала свої права.

«Щоб реалізувати свої права, насамперед їх треба знати. Через недостатній життєвий досвід, діти не завжди розуміють, що їхні права порушуються. Саме тому важливими є такі правопросвітницькі заходи, під час яких діти можуть дізнатися про свої права і куди можна звернутися по допомогу у разі їх порушення», – відзначає юристка Ренійського бюро правової допомоги Анжела Пєнєва.

Говорили й про обов’язки, адже, як кажуть – права однієї людини завершуються там, де починаються права іншої. Зокрема, маючи право на захист від образи та приниження, потрібно пам’ятати, що не можна ображати та принижувати інших.

Зауважимо, що організаторами заходу виступили працівники КУ «Центр надання соціальних послуг» Ренійської міської ради. До участі долучилися представники Ізмаїльського районного відділу №3 філії Державної  установи «Центр пробації» в Одеській області, служби у справах дітей, працівників ювенальної превенції, а також представників громадської організації «Ренійська жіноча варта», які подарували солодощі та іграшки всім учасникам правового квесту