назад

«Вільна» – безпечний простір для жінок і дівчат у Харкові

Саме в Міжнародний день прав людини, 10 грудня, відбулось офіційне відкриття осередку «Вільна», безпечного простору для жінок і дівчат. Це ще один компонент системи надання комплексних послуг жінкам і дівчатам у Харківській міській територіальній громаді. Серед запрошених гостей були представники Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Головний юрист Харківського МЦ Анастасія Макеєва у вітальному слові підкреслила важливість проєкту для жінок і дівчат, які через війну стали ще вразливішими і потребують підтримки. Фахівчиня розповіла присутнім про можливість і порядок отримання безоплатної правової допомоги.

Представники Харківського місцевого центру та осередку «Вільна» домовились про подальшу спільну роботу щодо допомоги таким вразливим категоріям населення, як жінки та діти. Відтепер харків’янки та внутрішньо переміщені особи, які будуть відвідувати осередок «Вільна», зможуть отримати якісну юридичну допомогу від спеціалістів системи безоплатної правової допомоги.