назад

Візит Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні до Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області.

20150811 152105 650 49nBMP8ado11 серпня 2015 року у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області відбулась зустріч з представниками місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Від КМЄС в Україні у зустрічі взяли участь Міхай Барбуту (фахівець з питань регіонального співробітництва), Хосе Антоніо Карраско Іглесіас (фахівець відділу регіонального співробітництва), Ріта Тамм (старший радник з юридичних питань), Йожеф Урсан (керівник відділу аналітики), Іванна Ільченко (асистент відділу регіонального співробітництва), Євген Воробйов (тимчасовий асистент відділу регіонального співробітництва). Від Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області: Тутова Ніна Григорівна (в.о. директора Регіонального ценру), Прокопенко Андрій Вячеславович (директор Третього МЦ з надання БВПД), Донецький Антон Олександрович (начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів), Сіренко Тетяна Миколаївна (начальник відділу фінансів, контактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку), Сочнева Анжеліка Вячеславівна (начальник Відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги), Тертишний Олексій Валерійович (начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури).

Зустріч почала Ніна Тутова, яка розповіла гостям про основні принципи та напрямки роботи Регіонального центру та місцевих центрів з надання БВПД.

Антон Донецький роз’яснив основні принципи роботи з правоохоронними органами та судами, відповів на питання щодо перевірки якості надання безоплатної допомоги адвокатами.

Олексій Тертишний розповів про зведені статистичні данні роботи Регіонального центру та місцевих центрів з початку їх створення.

У свою чергу Міхай Барбуту розповів про принципи роботи системи адвокатури за кордоном, а саме, що в основному кожен адвокат спеціалізується лише на одній галузі права, за якою і здійснює захист громадян. В Україні ж на його думку, той факт, що кожен адвокат має змогу працювати в різних галузях права покращує якість надання правової допомоги та розвиває адвокатуру в цілому.

  Ріта Тамм розповіла учасникам візиту, що даний захід організований за для покращення роботи між правоохоронними оранами, судами, громадськими організаціями та системою безоплатної  правової допомоги. Крок за кроком дана місія має намір з’ясувати основні проблеми розвитку у цьому напрямку та надати пропозиції щодо його покращення.

В кінці зустрічі представники КМЄС в Україні та представники безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області дійшли до висновку, що хоча система зовсім нова, але вона працює якісно і своєчасно та допомагає населенню отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, що є одним з головних принципів у всіх європейських країнах. Головним завданням на сьогодні залишається отримати більшу довіру у населення до даної системи. 

IMG 20150811 152026

IMG 20150811 152035

IMG 20150811 152057

IMG 20150811 152106