назад

Всеукраїнський урок “Права людини”

11210 грудня 2018 року з нагоди 70-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», фахівець Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар  провела правовий урок для учнів старших класів НВК (ЗОШ І-ІІІ ст.- ліцей) ім. Є. Шабліовського №1 м. Камінь-Каширського.

Під час зустрічі школярам розповіли, що всі діти на території України незалежно від раси, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я мають рівні права.

Особливу увагу представник бюро звернула на зміни в Законі України «Про безоплатну правову допомогу», що стосуються розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознаками статі, а також для дітей.

Наприкінці лекції серед учнів було розповсюджено тематичні інформаційні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та буклети про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63.

Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03 (пн–пт з 9:00 до 18:00).

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).