назад

Вимушеним переселенцям розповіли як отримати компенсацію за зруйноване майно

Фахівці бюро Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжують роз’яснювати внутрішньо переміщеним особам інформацію про спектр правових послуг, які надає система БПД, а також про механізм надання правової допомоги.

Юристи зачіпають ту тематику, яка є найактуальнішою для ВПО. Одним із таких питань є компенсація за пошкодження або знищення нерухомого майна внаслідок війни.

   Власники житла, яке було зруйноване внаслідок збройної агресії російської федерації, можуть отримати компенсацію за зруйноване майно. Так, порядок визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації затверджено постановою Кабінету Міністрів від 20.03.2022 р. №326. Водночас постанова від 26.03.2022 р. №380 затверджує порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

          Інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації можна подати:

1) самостійно:

– засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг у порядку, визначеному пунктом 7 і 8 цього порядку;

– з використанням мобільного додатка Порталу Дія у разі наявності реєстраційного номера облікової картки платника податків у порядку, визначеному пунктом 7 цього порядку;

2) через адміністратора центру надання адміністративних послуг або нотаріуса у порядку, визначеному пунктом 9 цього порядку.

Інформаційне повідомлення подають незалежно від місця проживання або перебування особи.

  Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

У разі виникнення запитань телефонуйте за Єдиним номером контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103