назад

Вирішення спорів поза судом, за допомогою медіації

На сьогоднішній день в Україні залучення медіатора для вирішення спору є досить популярним. Чому? Медіація допомагає задовольнити інтереси обох сторін, зберегти час, грошові та матеріальні витрати, здоров’я та емоційні сили, які були б задіяні у випадку звернення до суду.

Основною перевагою медіації є те, що саме сторони впливають на хід процесу та повністю контролюють прийняття рішення, на відміну від судової системи, в якій саме суддя приймає рішення.

Медіація допомагає сторонам конфлікту в пошуку рішення, яке буде відповідати їхнім інтересам. Медіатор в свою чергу налагоджує переговори, спрямовує сторони на пошук реальної причини спору, його обговорення та досягнення примирення між сторонами, але аж ніяк не впливає на результат. Інформація отримана медіатором під час процесу медіації є конфіденційною і не може бути розголошена.

У м. Вінниці працює кабінет медіації, де мешканці міста та області можуть вирішувати свої сімейні та спадкові спори за допомогою медіатора на безоплатній основі.
Кабінет функціонує з 2019 року, на базі Вінницький місцевий центр з надання БВПД, що знаходиться за адресою: вул. Василя Порика, 29, м. Вінниця.
На даний час з місцевим центром співпрацює 8 медіаторів, які готові допомогти у вирішенні ваших питань.

Як скористатися послугами медіації

Детальнішу інформацію ви можете отримати за єдиним номером контакт- центру системи БПД
0 800 213 103.

Про медіацію, на 15 хвилині у відеосюжеті, на радіо “Місто над Бугом” розповіла директорка Вінницького місцевого центру Наталія Смішна.

Матеріал підготувала фахівчиня

Вінницького місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги

Анастасія Калась