назад

Виїзний консультативний пункт працював у м.Прилуки та Прилуцькому районі

P3240794 124 березня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Старчак та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Наталія Потапенко провели виїзне консультування мешканців м. Прилуки та Прилуцького району.

Прийом та консультування громадян проводиться щочетверга у приміщенні Прилуцького міськрайонного управління юстиції за адресою : м. Прилуки, вул. Пушкіна, б.73, де юристи центру надають безоплатну правову допомогу всім бажаючим. За допомогою звернулося 5 осіб, яким було надано відповідні консультації та роз’яснення, а від 2 осіб прийнято письмові звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відповідно до Плану роботи місцевого центру на І квартал поточного року, з метою спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова спільно з членами виїзної громадської приймальні : начальником Прилуцького міськрайонного управління юстиції Віктором Данилевським, державним реєстратором відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно Прилуцької міської ради Тамілою Лабунською та завідувачем Прилуцької районною державної нотаріальної контори Наталією Охріменко, здійснили виїзний прийом громадян с.Білорічиця Прилуцького району. Консультування відбулося у приміщенні Білорічицького будинку культури, зокрема, громадян цікавили питання реєстрації нерухомого майна та земельних ділянок, порядок прийняття та оформлення спадщини, а також питання передачі земельних паїв в оренду, терміни дії договорів, своєчасна сплата та розмір орендної плати. Всім мешканцям громади, що звернулися, були надані ґрунтовні роз’яснення та відповіді. Окрім того, було проведено робочу зустріч з головою Білорічицької сільської ради Валерієм Коваленком, в ході бесіди присутні ознайомилися з системою безоплатної правової допомоги в Україні, діяльністю Ніжинського місцевого центру, порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги, категоріями осіб, які мають право на отримання такої допомоги, також на стенді було розміщено інформацію та буклети про безоплатну правову допомогу із зазначенням контактного телефону та адресою розміщення місцевого центру.

Начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Наталією Потапенко була проведена зустріч з адвокатами Олександром Атавіним та Сергієм Денисенком, які за дорученням Регіонального центру надають безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» у межах територіальності Ніжинського місцевого центру з надання БВПД.
У ході зустрічі були обговорені проблемні питання, які можуть виникати при прийнятті актів надання БВПД від адвокатів за виконаними дорученнями, а також приділено значну увагу необхідності узагальнення кращих адвокатських практик та прикладів успішного захисту клієнтів Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.P3240795P3240784P3240803