назад

Виїзний прийом мешканців сільської місцевості провела команда фахівців БПД

Mukache 1   У п’ятницю, 10 травня, з метою розширення доступу мешканців сільської місцевості до безоплатної правової допомоги, директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець спільно з керівником Мукачівського місцевого центру Костянтином Молнаром, заступником начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Мирославою Пилипчинець, головним спеціалістом Іршавського бюро правової допомоги Інною Белегою та представником ГТУЮ Ганною Пивовар провели виїзний прийом у селі Брід Іршавського району.

    На прийом звернулося шестеро мешканців села, які потребували правових консультацій з питань порядку прийняття спадщини, приватизації земельної ділянки, спадкування за законом, перерахунку пенсії тощо. Жителі села отримали вичерпні консультації та алгоритм дій по конкретному питанню. Крім того, мешканців села проінформовано про реалізацію Всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», основні види правових послуг, які надаються фахівцями центру тощо.

Mukache 2
    Крім того, фахівці провели правопросвітницький захід для учнів 10-11 класів Брідської ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему «Стоп булінг». Діалог з учнями було розпочати з таких слів як: сім’я, друзі, відпочинок, безпека звернувши увагу як ці слова об’єднуються з людиною. Учні активно долучилися до обговорення і дійшли до визначення «Булінгу». Так, булінг дуже сильно відрізняється від простого з’ясування відносин. При звичайних конфліктах сили більш-менш рівні і людина завдяки цьому може вирішити конфлікт. Булінг характеризується тим, що особа, яку цькують, не може захистити себе і почуття власної гідності.
    Також у рамках кампанії #ВідповідальнеБатьківство, спрямованої на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки – відповідальними, працівники центру поділилися корисною інформацією про права дитини на аліменти; порядок отримання податкової знижки на розвиток дитини; ініціативу «Муніципальна няня» – порядок відшкодування витрат на няню для дитини до 3 років.
    Mukache 3

    За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).