назад

На Вижниччині усім охочим безкоштовно показали «Фільм миру»

457-1Військові дії на Сході України для їх учасників – неабияке психологічне випробування. Станом на 01.05.2019 р. за офіційною інформацією статус учасника бойових дій надано 368 680 військовослужбовцям. За даними військових психологів 20-25% учасників військових дій мають синдром посттравматичного стресового розладу психіки (ПТСР). Саме з метою привернення уваги суспільства до цієї проблеми у Вижниці відбувся перегляд документального кіно “Про чоловіків та війну” (в рамках роботи Кіноклубу Docudays UA при Вижницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги). Глядачами фільму були працівники різних державних установ та організацій, які безпосередньо працюють із військовослужбовцями.

457-2

Цей фільм отримав премію «Фільм миру» на міжнародному кінофестивалі у Берліні. Кінострічка показала, що психологічна реабілітація військовослужбовців – важливий інструмент в їх адаптації до мирного життя. Така реабілітація обов’язкова для військовослужбовців, учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, осіб, звільнених з військової служби, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях або виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах. Вона передбачена Законом України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”. Порядок її проведення регулюється Положенням про психологічну реабілітацію військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в антитерористичній операції під час відновлення боєздатності військових частин (підрозділів). Цей офіційний документ затверджений наказом Міністерства оборони України у 2015 році.

457-3

Контактна інформація! Звертайтеся по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (03730) 2-31-58.
Звертайтеся по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (03738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).