назад

Як держава підтримує переселенців та бізнес говорили на Одещині в ефірі телеканалу Перший міський

Військові дій на території нашої держави завдали та продовжують завдавати значних збитків як економіці держави, зокрема малому та середньому бізнесу, так і кожній окремій людині. Тому наразі для кожного громадянина, який постраждав від бойових дій, та для бізнесу найголовніше – підтримка від держави.

Про державну підтримку внутрішньо переміщених осіб та бізнесу говорили з юристом Одеського місцевого центру з надання БВПД Миколою Крутієм в ефірі каналу Перший міський.

Зокрема, під час ефіру обговорили надання внутрішньо переміщеним особам допомоги на проживання, відшкодування державою знищеного або пошкодженого майна внаслідок бойових дій та державні програми підтримки малого та середнього бізнесу, зокрема надання компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, допомогу підприємствам у переміщенні свого обладнання на безпечні території України.

Із введенням воєнного стану юридична сфера, як і будь-яка інша сфера життя, зазнала значних змін: приймаються нові закони, вносяться зміни до вже діючих нормативно-правових актів, приймаються державні програми, які в першу чергу спрямовані на підтримку осіб, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії та підтримку малого та середнього бізнесу, які припинили свою роботу, що негативного вплинуло на економіку держави в цілому», – зазначив юрист.

Детальніше дивіться у сюжеті: