назад

«Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» – один з векторів роботи системи безоплатної правової допомоги

З 1 листопада діє Порядок взаємодії регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та уповноважених органів з питань пробації у межах реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення
09 січня  заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська зустрілась з  представниками Сектору ювенальної пробації м. Житомир філії Державної установи “Центр пробації” в Житомирській області з питань його реалізації.
Представниця системи БПД наголосила  на перевагах застосування медіації у відносинах за участю неповнолітніх та зауважила, що співпраця з органами пробації дозволить  з’ясувати додаткову інформацію про дитину, яка бере учать в медіації, та обрати індивідувально для неї ефективні засоби ресоціалізації.
Реалізація пілотного проекту “Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення”, застосовуння процедури медіації та ресоціалізація неповнолітніх, є одним з передових механізмів дружньої до дитини системи правосуддя в Україні.
Представники  органу пробації  запевнили, що сприятимуть учасникам медіації в отриманні загальної інформації та соціально-психологічної характеристики щодо неповнолітнього, який бере участь у Програмі, та надаватимуть рекомендації щодо можливих засобів ресоціалізації.