назад

Як фахівці Сарненського МЦ в кооперації з партнерами розповсюджують правову інформацію

Фахівці Сарненського МЦ постійно підтримують співпрацю із своїми партнерами,  в першу чергу, задля захисту прав громадян, але й не тільки. Реалізації спільних ініціатив – це ще один напрям  ефективної  спільної взаємодії.

Один із таких надійних партнерів Сарненського МЦ є ГО “Центр підтримки громадських ініціатив “Чайка”. Тож нещодавно в рамках проєкту “Жіноче лідерство: на шляху відродження України”  фахівці центру взяли участь у спільних заходах.

Зокрема, нещодавно головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Сарненського МЦ Аліна Харченко взяла участь у тренінгу щодо протидії торгівлі людьми, а саме що стосується безпечного працевлаштування закордоном, що відбувся у Сарненському центрі зайнятості. Під заходу його учасники:

  • обговорили основні моменти та правила, які допоможуть не потрапити у ситуації торгівлі людьми;
  • пограли у гру “рожеві окуляри” та пройшли квест на сайті stoptrafficking.org , що  стало цікавою та корисною родзинкою заходу.

Аліна Харченко наголосила на основних правових  моментах, які потрібно врахувати у ситуації торгівлі людьми, а також відповідальності за її вчинення. До того ж, проінформувала та нагадала про те, як і де можуть отримати правові послуги постраждалі від торгівлі людьми.

А ось, директор центру Юлія Міхнова, долучилась до тренінгу “Соціальна згуртованість”, який відбувся у Medical Centr та на якому були присутні представниці різних сфер, а саме освіти, правоохоронних закладів, органів місцевого самоврядування, медицини, соціального захисту, громадського сектору, а також внутрішньо переміщені особи мали можливість проявити свою індивідуальність та талант, а разом учасниці зорганізувалися у роботі над “Місією Нездійснена” і згенерували масу цікавих ідей для покращення та проявлення в Сарненській громаді всіх гостей та жителів.

Exif_JPEG_420

Під час заходу Юлія Міхнова наголосила на можливості отримання безоплатної правової допомоги кожним громадянином, в тому числі внутрішньо переміщеними особами, а також підняла питання як найефективнішої інтеграції їх до громади та необхідності захисту їх прав. Адже фахівці Сарненського МЦ із самого початку війни активно працюють із переселенцями, надаючи їм безоплатні правові консультації та проводячи правопросвітницькі заходи.