назад

Як реагувати на випадки кібербулінгу розповіли школярам у Чутовому

З нагоди відзначення Всесвітнього дня безпечного інтернету,  фахівчиня Чутівського бюро правової допомоги Марина Монастирьова  провела інформаційну годину для учнів 5 класу опорного закладу Чутівська загальноосвітня школа І-III ступенів на тему « Стоп кібербулінг!» .

Юристка бюро розповіла дітям, що кібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований.

Тому  у жвавому обговоренні, Марина Монастирьова  нагадала дітям алгоритм дії при нападах кібербулінгу.

«Слід перш за все слід зберігати спокій. Краще вийти з соціальної мережі, де був скоєний напад кібербулінгу.  Потрібно пам’ятати, що люди, які ображають, як правило, мають купу проблем і просто намагаються відчути себе краще, нападаючи на інших.  Тому не варто відповідати на подібні повідомлення, не давати  очікуваного  результати для булера, а ігнорувати повідомлення і коментарі»  – повідомила фахівчиня бюро правової допомоги.

За словами Марина Монастирьової  у випадках кібербулінгу слід заблокувати булера. Така можливість зараз є у всіх соціальних мережах Навіть якщо спілкувалися тільки в одній соціальній мережі, заблокувати  його чи її й в інших месенджерах, щоб попередити наступні спроби. Також доцільно поділитися своїми переживаннями з дорослими, яким довіряєте, з якими  відчуваєте себе комфортно. Вони допоможуть впоратися з ситуацією, що склалася.  Якщо за якоюсь причиною дитина  не може знайти підтримки близьких людей, вагається у цьому, просто на деякий час відкласти користування соціальними мережами, відпочити, зайнятися іншими справами, які будуть відволікати  від негативу в інтернеті та не боятися вживати рішучих заходів.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги Ви можете звернутися до Чутівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: 38800, Полтавська область, смт.Чутове, вул. Набережна,15.