назад

У Кривому Розі продовжуються тренінги “Нульова толерантність до насильства”

Завдяки співпраці Криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ, Криворізького державного педагогічного університету  та  Державного університету економіки та технологій  4 лютого відбувся черговий тренінг з серії “Нульова толерантність до насильства”, започаткованої у межах традиційної міжнародної акції, присвяченої боротьбі  з домашнім насильством та запобіганням цьому ганебному явищу, на початку грудня минулого року.

Цього разу учасниками тренінгу стали майбутні педагоги та соціальні працівники. Вони дізнавались, що таке насильство, яким чином захищатись, як допомагати іншим, як працює система безоплатної правової допомоги й коли потерпілим від домашнього насильства може бути призначений адвокат за рахунок держави і для чого це потрібно.

Окремі акценти  тренери фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Криворізького місцевого центру з надання  БВПД Наталя Кожем’яка, адвокат Наталія Радіонова та психолог Римма Юрченко зробили на тому, як  виявляти насильство стосовно  дітей та як правильно говорити  про це з дітьми, а також на тому, що таке особисті кордони, як вирватись з кола насильства і що таке ненасильницьке спілкування.Творчу атмосферу забезпечила команда плейбек-театру “Ехо”, а бути сильними учасників вчив  тренер з самооборони і джіуджітсу Костянтин Кропівка.

Складна для суспільства тема стала приводом для підвищення обізнаності, напрацювання спільних рішень, нових відкриттів. Попереду ще не один тренінг  серії “Нульова толерантність до насильства” для молоді, освітян, суб’єктів роботи у сфері попередження і протидії домашньому насильству. Цього разу ми також презентували нещодавно виготовлені флаєри і плакати, які допоможуть інформувати суспільство про те, як попереджати домашнє насильство», – зазначає фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Криворізького місцевого центру з надання  БВПД Наталя Кожем’яка.