назад

Як запобігти конфлікту між вчителем, учнем та його батьками?

Вказана тема увійшла до топ-10 самих обговорюваних останніми днями у ЗМІ. Цей резонансний випадок трапився в одній із київських шкіл, коли батько дитини, яку начебто образив вчитель фізичної культури, прийшов у школу і вчинив бійку.

Аби попередити прояви агресії серед школярів та їх батьків у херсонських школах та довести до відома слухачів, яка відповідальність наступає за вчинення булінгу, редакція Українського радіо.Херсон запросила до студії експертів – юристку Регіонального центру Олену Іпатенко та психологиню, керівницю Центру адаптації та саморегуляції  Оксану Д’яченко.

image2Разом з ведучою програми Тетяною Герман говорили про те, як запобігти конфлікту між вчителем, учнем та його батьками, адже, на думку психолога, «у конфлікті кожен прав, а відповідальність несе той, хто розумніший».

Чому виникає конфлікт? Що таке емоційний інтелект? Що робити вчителю, якщо батьки не вірять, що їх дитина агресор? Яка відповідальність передбачена Законом за вчинення булінгу в навчальних закладах? Як треба поводити себе вчителю, якщо конфлікт все ж таки стався? – відповіді на ці та інші питання в програмі «Про це говорять» на Українському радіо.Херсон:

https://www.facebook.com/suspilne.tavriya.1/videos/234404240814797/

Програма вийшла в рамках інформаційної кампанії «СтопБулінг» проекту «Я МАЮ ПРАВО!», яка вже другий рік поспіль проводиться фахівцями системи БПД Херсонської області.