назад

Юристи системи БПД разом із партнерами консультували переселенців у чернівецькому центрі “ЯМаріуполь”

У Чернівцях фахівці місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Всеукраїнського благодійного фонду Горєніє надали спільні юридичні консультації внутрішньо переміщеним особам у центрі комплексної допомоги переселенцям “ЯМаріуполь”.

Нагадаємо, центр “ЯМаріуполь” у Чернівцях розпочав свою роботу в жовтні. Тут вимушено переселені жителі Маріуполя можуть отримати юридичну, медичну та психологічну допомогу. Також людям сприяють у працевлаштуванні та моніторять їхні потреби. Крім того, у центрі облаштували дитячу ігрову кімнату, де з малечею займається досвідчений вихователь-методист.

Під час спільних правових консультацій юристка Чернівецького місцевого центру з надання БВПД Христина Чопчик та юристка благодійного фонду “Горєніє” Наталія Левченко розповіли підопічним центру “ЯМаріуполь” про житлові програми, які нині діють для вимушених переселенців, іпотеку та тимчасове житло. Зокрема, обговорили особливості роботи фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО, та як скористатися його перевагами.

У свою чергу фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Чернівецького місцевого центру з надання БВПД Юлія Загарія акцентувала увагу на тому, як внутрішньо переміщеним особам отримати безоплатну первинну і вторинну правову допомогу від держави та як скористатися різними сервісами системи БПД.

   Довідково: як отримати безоплатну правову допомогу 

Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103

Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот

Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.

Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua