назад
02.11.22

Майбутнім правникам Полтавщини про можливості системи безоплатної правової допомоги

Чи схожа юридична діяльність на те, що зображує масова поп-культура в фільмах та серіалах? Дізналися студенти відділення управління і права ВСП «Фахового коледжу управління, економіки і права ПДАУ» відвідавши 01 листопада Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

“Професія юриста пов’язує одним ланцюжком служителів закону: адвокатів, прокурорів, суддів, слідчих, юрисконсультів, нотаріусів. Всі вони вважаються знавцями однієї з областей права. Цей ланцюжок насправді довгий і сплутує своїми ланками практично всі сфери діяльності людини. Юристи належать до групи професій виключно розумової (творчої чи інтелектуальної) праці. В процесі роботи важливо виділятись ерудованістю, допитливістю, кмітливістю, раціональністю та аналітичним складом розуму” –  розповів фахівець Полтавського бюро правової допомоги №1 Юрій Ночовний.

Юрій Ночовний познайомив студентів з роботою свого підрозділу, розповів про особливості надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, поділився цікавими прикладами з особистої юридичної практики.

Заступниця директорки Світлана Чернова провела оглядову екскурсію установою, розповіла про особливості роботи відділів, повідомила про можливість проходження виробничої практики у Полтавському місцевому центрі та долучення студентів до волонтерської діяльності під час правопросвітницьких заходів.

Даючи настанови майбутнім фахівцям права Світлана Чернова розповіла про вимоги до особистих якостей юриста, які дуже високі. І далеко не завжди спеціалісти юриспруденції та права відповідають їм. ««Ідеальний фахівець» має володіти логічним мисленням, відповідальністю, наполегливістю, ініціативністю, комунікабельністю, уважністю, спостережливістю, емоційною стійкістю, гарною пам’яттю, стресостійкістю» – наголосила Світлана Чернова.

Даний захід є традиційним який проводять юристи правової допомоги Полтавського місцевого центру для студентів навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців права.