назад

12744584 447679412089687 5659678256190857 n

Про те, як ефективно та якісно забезпечити доступ до безоплатної правової допомоги мешканцям Зборівщини домовлялися в понеділок у районному центрі.

Так, директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв з робочим візитом відвідав місто Зборів для вирішення питання розширення доступу людей похилого віку до безоплатної правової допомоги та налагодження співпраці із органами місцевого самоврядування з метою проведення спільних прийомів громадян. 

08 лютого 2016 року Юрій Гордєєв зустрівся з працівниками Зборівського територіального центру соціального обслуговування.  Під час зустрічі обговорені питання співпраці та розширення доступу людей похилого віку до безоплатної правової допомоги.  В ході діалогу  директором місцевого центру роз’яснено основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та ознайомлено працівників центру соціального обслуговування  із категоріями  осіб, які  мають право на отримання правової допомоги – малозабезпечені особи, інваліди, що отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші, визначені у ст. 14 Закону.

“Працівникам центру соціального обслуговування роздано буклети із роз’ясненням “Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?” з метою детальнішого ознайомлення і поширенням інформації серед незахищених верств населення, які відвідують Територіальний центр соціального обслуговування Зборівського району”  – говорить Юрій Гордєєв.

12688014 447679415423020 4088856976480950 nЦього ж дня, в рамках поїздки, директор місцевого центру провів робочу зустріч з начальником юридичного відділу Зборівської міської ради Ольгою Нечай. Сторонами узгоджено питання щодо співпраці органів місцевого самоврядування з Тернопільським місцевим центром з надання БВПД, проведення спільних прийомів громадян та участі у сесіях міської ради.

“Під час зустрічі обговорено можливість розгляду та реалізації Програми безоплатної правової допомоги населенню міста Зборів на 2016-2017 роки, яка полягає в розроблені комплексу заходів  спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, якім вона необхідна. Жителі районного центру відтепер зможуть знайти інформацію  з координатами Тернопільського місцевого центру, на сайті Зборівської міської ради” – зазначає Юрій Гордєєв.

Громадяни які потребують правових консультацій чи юридичної  допомоги, у тому числі представництва своїх інтересів у судах можуть звернутися до центрів за такими адресами: м. Тернопіль  вул. Шпитальна, 7, м. Кременець вул. Шевченка, 59А, м. Чортків вул. Шевченка, 54.

Також у Тернопільській області працює в цілодобовому режимі єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги  0-800-213-103.