назад

Завершено проведення каскадних тренінгів для адвокатів Чернівецької області

01 sem 25 06Завершено проведення каскадних тренінгів  для адвокатів Чернівецької області

18-19 червня 2015 року та 25-26 червня  2015 року в місті Чернівці Координаційним центром та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», Американською Асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA ROLI) та Українською фундацією правової допомоги проведено каскадні тренінги для адвокатів регіону, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Тема тренінгу «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи». 

 

Тематичні блоки тренінгу:

дії захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, яке інкримінується підзахисному;

процесуальні та організаційні основи судово-медичної експертизи;

окремі види судово-медичної експертизи;

оцінка висновків експертизи. Допит експерта у суді;

проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи;

проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

02 sem 25 06

Адвокатами-тренерами виступили Алла Чабан  та Єгор Васильєв.

В тренінгу взяли участь експерти Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи Лазебник Олександр Дмитрович, Вацик Мирослав Миколайович, Лебедінцева Ірина Олександрівна, Владковська Наталія Ігорівна та Леонова Ольга Корніївна.

Під час тренінгу було створено невимушене та конструктивне спілкування між тренерами, експертами та адвокатами, яке відкрило перед групою декілька варіантів розв’язання проблем, пов’язаних з кваліфікацією правопорушень, а також проблем, що викають при призначенні та проведенні експертизи.

03 sem 25 06

04 sem 25 0605 sem 25 06







Основна мета тренінгу, а саме, підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги, налагодження міжособистісних 08 sem 25 06, була досягнута.07 sem 25 06

06 sem 25 06