назад

Зустріч з військослужбовцями з питань земельного права

Відбулася зустріч з військовослужбовцями І Бази ремонту та зберігання засобів зв’язку Військової частини А 0734, під час якої обговорили актуальні питання, які стосуються ринку землі в Україні.

Керівник Бережанського бюро правової допомоги Петро Процик ознайомив присутніх з основними положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», яким знято мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, роз’яснив які кроки необхідно здійснити, та які документи потрібно для того щоб продати або купити земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

Учасників зацікавив порядок укладення, розірвання та автоматичного продовження строку дії договору оренди земельної ділянки. Фахівець системи відповів на усі запитання, які цікавили присутніх.

Окрему увагу приділили виділенню землі учасникам бойових дій. «Нам важливо знати процедуру виділення земельних ділянок, адже більшість присутніх є учасниками бойових дій, а своїм правом на отримання земельної ділянки ще не скористались» – розповідають військовослужбовці.

До слова, фахівці системи безоплатної правової допомоги в рамках проекту «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» розробили та виготовили серію інформаційних буклетів щодо земельних правовідносин. Ознайомитись з ними можна за посиланням.