назад

Адвокатка системи БПД Київщини допомогла жінці захиститись від насильства в сім’ї

У пані Галини погані стосунки з чоловіком, подружжя постійно свариться, чоловік пані Галини – пан Василь часто висловлюється нецензурною лайкою, підіймає на свою жінку руку, завдає їй тілесних ушкоджень. Подружжя має маленького сина 2021 року народження,  який часто стає свідком агресивної неврівноваженої поведінки батька. Після фактичного припинення шлюбних відносин пані Галина разом з дитиною переїхала жити окремо від чоловіка, однак пан Василь часто відвідував сина та під час таких зустрічей продовжував сваритись з дружиною.

Жінка неодноразово зверталась до поліції, в результаті чого пана Василя декілька разів притягали до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Окрім того, в грудні 2022 року поліцієя винесла терміновий заборонний припис відносно пана Василя, однак насильство в родині не припинялося.

Через те, що поведінка чоловіка не змінювалася на краще, а ставала лише гіршою – пані Галина вирішує піти від чоловіка та подати на розлучення.

Враховуючи ситуацію, в якій опинилась пані Галина, жінка звернулася до Білоцерківського бюро правової допомоги з проханням допомогти їй захистити свої права, а саме: застосувати до її колишнього чоловіка обмежувальний припис.

Для захисту прав пані Галини Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначив адвокатку Марину Павлецьку, яка склала заяву про видачу обмежувального припису, додала всі необхідні документи, що підтверджували факт притягнення пані Василя до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства та подала всі матеріали до суду.

Суд задовольнив заяву адвокатки Марини Павлецької у повному обсязі та видав стосовно пана Василя обмежувальний припис на строк шість місяців,  а також заборонив пану Василю:

  • наближатись на відстань 500 метрів до місця фактичного проживання пані Галини; наближатись на відстань 500 метрів до роботи пані Галини та інших місць частого відвідування;
  • вести телефонні переговори з пані Галиною або контактувати з нею через інші засоби зв`язку особисто і через третіх осіб;
  • розшукувати особисто і через третіх осіб пані Галину , якщо вона за власним бажанням перебуває у місці, невідомому кривднику, переслідуючи її та в будь-який спосіб спілкуватися.

Ця справа у Єдиному державному реєстрі судових рішень: № 357/526/23