назад

10 головних правил безпеки для дітей

216-1Діти піддаються небезпеці нападу, викрадення й жорстокого поводження, навіть якщо мають дбайливих батьків та відвідують зразкову школу. Варто пам’ятати, що існують прості та ефективні способи навчити дітей захищати себе. З нагоди Дня захисника України 12 жовтня 2018 року головний спеціаліст Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Зузуля спільно із начальником сектору зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції м. Чернівці Ігорем Пастухом організували для учнів Чернівецької гімназії №6 урок на тему «10 головних правил безпеки для дітей».

«У разі небезпеки намагайтеся привернути увагу дорослих, покликати їх на допомогу, і бігти до найближчого безпечного місця. Варто негайно зателефонувати батькам. Зверніться по допомогу до працівників поліції або дорослого, якому Ви довіряєте», – наголосив Ігор Пастух.

216-2

Інтерактивна лекція відбулась у формі гри: діти спільно із фахівцям моделювали різні ситуації. Вони дізнались, як діяти, якщо незнайомець хоче подарувати дорогий подарунок або вимагає гроші чи мобільний телефон.

«В жодному разі не потрібно приймати подарунків, пропозицій або запрошень від незнайомих осіб без дозволу батьків чи дорослих, які про Вас піклуються. Кожного разу повідомляйте рідним, куди і з ким йдете», – пояснила дітям фахівець системи безоплатної правової допомоги Аліна Зузуля.

216-3

Наприкінці заходу учні Чернівецької гімназії №6 мали змогу детальніше дізнатись про роботу поліцейських та поставити запитання працівникам поліції.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).