назад

10 грудня – Міжнародний день прав людини. Право на захист, що забезпечується центрами з надання безоплатної правової допомоги

1В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 08 грудня 2016року, в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук разом з керівниками гуртків Івано-Франківського міського Центру патріотичного виховання молоді ім. С. Бандери та керівництвом ЗОШ №10, взяв участь у відкритому уроці права на тему: “10 грудня – Міжнародний день прав людини. Право на захист, що забезпечується центрами з надання безоплатної правової допомоги”. Присутніх вчителів та учнів-старшокласників, було ознайомлено з реформами Мін`юсту, законодавством “Про безоплатну правову допомогу”, діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД, бюро правової допомоги в районах і містах області, про процедуру надання правової та консультативної допомоги тим, хто звертається за нею. З метою кращого ознайомлення, було розповсюджено буклети “БПД”: “Що таке безоплатна вторинна правова допомога?”

Після відкритого уроку, відбулись дебати між активними старшокласниками, учасниками клубу “Юний політолог”, що діє при Центрі патріотичного виховання на тему “Вибори молодого омбудсмен міста”. По завершенні зустрічі, В. Ковальчук відмітив активність майбутніх молодих громадських діячів, і навів історичні події з діяльністю в 80-90-х роках правозахисного (дисидентського) руху-передвісника здобуття незалежності України.


{gallery}pictures/2016.12.09_відкритий_урок{/gallery}