назад
02.02.18

1001 адвокат включений до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

konkurs rezultatПідбито підсумки конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, у м. Київ та 23 областях.

Конкурс проходив відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» з 18 листопада 2017 року по 23 січня 2018 року.

Це вже 9-ий конкурс, проведений у рамках залучення адвокатів до надання безоплатної вторинної правової допомоги, починаючи із 2012 року. Цей конкурс відрізняється від попередніх восьми, зокрема, значно спрощеною процедурою його проходження для адвокатів. У серпні минулого року були внесені відповідні зміни до профільної постанови Уряду, якою затверджено Порядок і умови проведення конкурсу адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (переглянути).

Так, кількість етапів конкурсу було скорочено із трьох до двох. Для участі в конкурсі адвокати реєструвалися онлайн, а також проходили дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», оцінка за результатами якого формувалася автоматично.

За підсумками проходження згаданого курсу, індивідуальних співбесід із конкурсними комісіями в регіонах та з урахуванням наданих оригіналів документів 1001 адвокат включений до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Переглянути статистику щодо динаміки та результатів конкурсу у регіональному розрізі

«Адвокати, які пройшли конкурс, будуть залучатися до надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, а також у справах, які розглядаються у порядку цивільного та адміністративного судочинства. Я вітаю колег з успіхом у конкурсі й сподіваюся на плідну співпрацю із системою безоплатної правової допомоги у напрямі захисту прав та інтересів наших громадян», – коментує директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. За його словами, у нинішньому 2018 році планується проведення ще щонайменше одного такого конкурсу.

Нагадаємо також, що з 1 січня 2018 року розмір оплати за годину роботи адвоката за надання безоплатної правової допомоги збільшено вдвічі і становить 5% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на момент подання адвокатом акта надання безоплатної вторинної правової допомоги до відповідного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року №1048 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. №465».

Зазначимо, що у Волинській області другий етап конкурсу проводиться повторно у зв’язку з порушенням конкурсною комісією обов’язкових умов його проведення.
_________________________________________

Довідкова нормативна база:

Постанова КМУ від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28.12.2011 № 1362 (у редакції постанови КМУ від 09.08.2017 № 575).

Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.

Наказ Мін’юсту від 22.01.2018 № 164/7 «Про повторне проведення другого етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області».

 

dnipro

Індивідуальні співбесіди у рамках конкурсу з адвокатами на Дніпропетровщині

kherson

Індивідуальні співбесіди у рамках конкурсу з адвокатами на Херсонщині

rivne

Індивідуальні співбесіди у рамках конкурсу з адвокатами на Рівненщині


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube                 Google Google+            тTwitter