назад

146 соціально незахищених громадян Рівненщини отримали онлайн консультацію щодо доступу до безоплатної вторинної правової допомоги

1

146 громадян, які відносяться до соціально вразливих категорій осіб мали змогу прийняти участь у відеоконференції із циклу “Реформи в державі: роз’яснення фахівця” на тему”Безоплатна вторинна правова допмога: користуйтеся своїми правами”, яка проходила у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Модераторами даного заходу виступили директор РЦ з НБВПД у Рівненській області Василь Овдіюк та директор Рівненського МЦ з НБВПД Алла Негрей.

На початку відеоконференції представники Рівненських центрів відкрили демонстраційний стенд до Всеукраїнського тижня права, на якому розмістили інформаційні буклети безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході заходу керівники системи НБВПД Рівненщини поінформували про основні положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, зупинились на питаннях діяльності місцевих центрів, які забезпечують з 1 липня 2015 року організацію надання БПД найбільш незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах. Учасники відеоконференції отримали вичерпні відповіді на свої запитання щодо особливостей діяльності  системи безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема на 12 запитань було надано вичерпну відповідь, а присутнім із інших районів області надано контактну інформаці. місцевих центрів, до яких можна звернутись за отриманням БВПД.

По завершенню заходу із керівництвом Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки домовлено про організацію тематичних заходів із питань забезпечення конституційних прав громадян.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/biblionbvpd{/gallery}