назад
01.12.16

16 днів проти насильства

SuM 2016 11 30 nasullya 1В рамках акції «16 днів проти насильства», яка триває в Україні з 25 листопада по 10 грудня, працівники відділу «Білопільське бюро правової допомоги» зустрілися в районному будинку культури із учнями та педагогами місцевих шкіл.

 Керівник бюро Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО розповів про саму акцію, наголосивши, що вона ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Нині її підтримує вся міжнародна спільнота.

Дати проведення акції в Україні вибрані не випадково. Адже 25 листопада відзначається Міжнародний день проти насильства щодо жінок, а 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Тож основне завдання акції – активізувати  партнерський рух громадських організацій та державних органів щодо попередження насильства та захисту прав жінок і дітей  в Україні, розширити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

 

SuM 2016 11 30 nasullya 2Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО також розповів школярам та вчителям про форми насильства, які вчиняються щодо жінок та підлітків, про законодавчу базу, яка передбачає притягнення до відповідальності тих, хто здійснює такі правопорушення, відповів на запитання присутніх. А потім всі переглянули документальний фільм «Неповнолітні в’язні. Як живуть діти в українських колоніях?». Стрічка змусила кожного із присутніх замислитися над тим, чи варто порушувати законодавство.