назад
01.06.16

2030 мешканців Хмельниччини звернулося до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги від початку року

IMG 1765     Представники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області підбили підсумки роботи за п’ять місяців поточного року та обговорили низку проблемних робочих питань.

     Засідання керівної ради і семінар на тему: Проблемні питання оплати послуг адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відшкодування витратпровели 31 травня на базі Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у заходах взяли керівники та працівники регіонального і місцевих центрів, що діють у Хмельницькій області.

     У ході керівної ради підбили підсумки роботи за п’ять місяців поточного року. Так, впродовж зазначеного періоду до місцевих центрів звернулося 2030 осіб. Найбільше громадян прийняли у Шепетівському місцевому центрі з надання БВПД — 589. За результатами розгляду звернень центрами було видано 424 доручення адвокатам для представництва та захисту інтересів клієнтів у суді (у адміністративних та цивільних справах). Лідером за кількістю виданих доручень став Хмельницький місцевий центр з надання БВПД, який забезпечив адвоката за кошти держави 159 громадянам.

     Наступним питанням у порядку денному засідання стало обговорення заходів щодо підготовкидо відкриття бюро правової допомоги. Як повідомила директор Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталія Стьопіна, наразі ведуться переговори по укладенню договорів оренди приміщень, у яких будуть розміщені бюро, у окремих випадках такі договори уже підписані.

     Директори центрів обговорили також зміни до Положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

     Під час семінару, який з метою обміну досвідом, узагальнення та поширення кращих практик діяльності провели після засідання керівної ради, аналізували якість прийняття місцевими центрами актів надання безоплатної вторинної правової допомоги з відповідними додатками до них, а також розглядали проблемні питання оформлення розрахунків оплати надання безоплатної вторинної правової допомоги. Особливу увагу зосередили на аспектах якісної співпраці центрів та адвокатів: дотриманні строків подання адвокатами актів надання безоплатної вторинної правової допомоги та відповідних додатків до них, вимогах до оформлення заяв про об’єднання справ, про припинення/скасування дії доручень, підготовці  додаткових договорів до контрактів з адвокатами.

{gallery}img/novyny/2016/06_Cherven/01_01{/gallery}