назад
27.07.18

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

xlamЗ нагоди відзначення 30 липня – Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»  в приміщені Гельмязівської сільської ради для місцевих жителів та трудового колективу сільської ради було проведено інформаційну годину на тему: «Правда про торгівлю людьми».  Під час заходу особливу увагу слухачів звернуто на основні ризики нелегальної трудової міграції, порушення прав людини, руйнування родинних стосунків, примусової праці. Присутні отримали інформаційні та методичні матеріали, у яких викладені основні аспекти протидії торгівлі людьми та зазначені контакти державних установ і громадських організацій, що опікуються постраждалими від торгівлі людьми, надають матеріальну, психологічну, соціальну та правову допомогу. 

Для того, щоб якомога більше людей дізналося про актуальність проблеми торгівлі людьми, та про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу у приміщені сільської ради розміщено соціальний банер.

Завершальним етапом виїзду стало проведення вуличної акції серед гельмязівців, як не стати жертвами злочинців, котрі займаються торгівлею людьми та розповсюдження буклетів: «Людина не товар», «Плануєте виїхати на роботу за кордон? Подбайте про свої права та безпеку!», «Де та як можна отримати безоплатну правову допомогу?».

Своїми діями учасники акції намагалися привернути увагу громадськості до проблеми торгівлі людьми, підвищити обізнаність населення щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції.