назад
27.12.18

520 адвокатів БПД пройшли каскадні тренінги «hard skills»

27 (4)Завершилася серія із 25 дводенних тренінгів для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. 520 адвокатів підвищили навички застосування норм Кримінального процесуального кодексу України з урахуванням європейської практики.
Каскадні тренінги пройшли у жовтні, листопаді та грудні на базі правових клубів PRAVOKATOR у Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові та Києві. У них взяли участь адвокати з усіх областей України.

«Тренінгова програма «Кримінальний процесуальний кодекс України: застосування крізь призму європейських стандартів» є ґрунтовною. Вона охоплює основні зміни в українському законодавстві, нові підходи до вирішення проблемних питань захисту у кримінальному провадженні, практику Європейського суду з прав людини», – розповів директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. 

27 (1)

Програма тренінгів включає шість блоків: початкові дії захисника при вступі у справу; взаємодія з центрами БВПД; дії захисника при затриманні клієнта, пред’явленні підозри, забезпечення основоположних прав; оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора, слідчого судді; дії у процесі доказування на стадії досудового розслідування; дії захисника в суді першої інстанції; особливості участі захисника під час окремих видів проваджень.

27 (2)

«Формат тренінгу може трансформуватись, враховуючи потреби конкретного регіону. Програма побудована таким чином, що кожен з її шести блоків може бути окремою темою тренінгу. Проаналізувавши запити певного регіону, доцільно розглянути питання проведення подібних тренінгів не тільки на базі правових клубів PRAVOKATOR. Регіональні центри з надання БВПД мають реальні можливості проведення за допомогою партнерів таких тренінгів», – зазначив Олексій Бонюк.

27 (3)

Каскадні тренінги «Кримінальний процесуальний кодекс України: застосування крізь призму європейських стандартів» організував Координаційний центр з надання правової допомоги в рамках реалізації ініціативи «Удосконалення моделі управління якістю в державній системі безоплатної правової допомоги», що впроваджується Українською фундацією правової допомоги та фінансується Офісом Ради Європи в Україні.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube