назад

Адміністративні послуги у сфері державної реєстрації громадських формувань стали доступнішими

gromadski-organizatsiyi

Відтепер зареєструвати громадське об’єднання можна буде у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Міністерством юстиції України запроваджується  пілотний проект в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань.

 Так, у місцевих центрах з надання безоплатної правової допомоги прийматимуть та видаватимуть документи для державної реєстрації та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань.

На даний час в Одеській області діють 7 місцевих центрів, а з 1 вересня 2016 на Одещині запрацюють ще 25 бюро правової допомоги у складі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань 13 липня у сюжеті програми “Вести” Медіагрупи Глас розповіли директор Другого центру Ірина Бондаренко та начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального  управління юстиції в Одеській області Сергій Кадигроб.

{source}

{/source}

Переглянути наказ Мін’юсту від 17 червня 2016 року № 1717/5 “Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань”