назад
29.06.16

Адресна безоплатна правова допомога – це реальність!

IMG 20160624 105407

24 червня 2016 року фахівці Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали адресну правову допомогу мешканці міста Полтави за місцем її проживання.

Так, працівники центру здійснили виїзд до громадянки з обмеженими фізичними можливостями, яка не має змоги особисто звернутися до центру для отримання правової допомоги. В результатів прийнято звернення щодо переоформлення пенсії у зв’язку з втратою годувальника та документи, що підтверджують належність особи до однієї з вразливих категорій громадян, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Відповідно до законодавства місцевим центром протягом десяти днів з дня надходження звернення буде прийнято рішення щодо надання такої допомоги та призначено адвоката для представництва інтересів клієнта в суді.

Нагадуємо, що згідно  з ст. 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»право на отримання такої допомоги маютьсоціально незахищені категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

         Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна звернувшись до Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної допомоги за телефоном 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).