назад
13.04.18

Адресна правова допомога для людей з особливими потребами

0411-adreshelp11 квітня 2018 року фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) Владислав Круть та Тетяна Жалобна, підтримуючи практику надання адресної правової допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями, з метою створення належних умов для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги, здійснили виїзд до громадянки Г., що проживає у м. Золотоноша.

Напередодні, до місцевого центру у телефонному режимі звернулася жінка, яка є інвалідом І групи з приводу отримання допомоги у вирішенні житлового питання. Зі слів, громадянки Г., її донька перешкоджає їй користуватися та розпоряджатися власним житлом.

Під час візиту, юристами було надано правову консультацію та перелік документів, що необхідний для отримання вторинної правової допомоги, оскільки вказана особа є суб’єктом права на таку допомогу. Після врегулювання усіх процедурних моментів по вказаному зверненню місцевим центром буде призначений безоплатний адвокат, який, в подальшому, здійснюватиме представництво даної особи в суді.

Також, громадянку Г. проінформовано про просвітницький проект Мін”юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів.