назад
02.08.19

Адресна правова допомога для учасника АТО

За загальним правилом, коли певній особі потрібна безоплатна вторинна правова допомога, вона має особисто звернутись до місцевого центру або бюро правової допомоги свого району та подати відповідне звернення. Проте, не кожен, хто дійсно потребує такої допомоги, має можливість її отримати з огляду на певні об’єктивні обставини, переважно пов’язані з вадами здоров’я. Для цього Черкаським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги впроваджено в своїй роботі так звану «адресну правову допомогу».
Зокрема, 31 липня 2019 року до Черкаського місцевого центру в телефонному режимі звернувся чоловік, учасник бойових дій, який перебуває на стаціонарному лікуванні і за станом здоров’я не може особисто з’явитися до центру, але бажає отримати юридичну допомогу. З метою фіксування звернення заявника, працівник центру здійснив виїзд за місцем його перебування. Оскільки громадянин є потерпілим в кримінальній справі, він просить для свого захисту надати адвоката за рахунок держави.
Фахівцем центру прийнято звернення та після врегулювання усіх процедурних моментів за вказаним зверненням, буде призначений адвокат за рахунок держави, що надалі забезпечить громадянину рівність в судовому процесі шляхом надання кваліфікованої безоплатної вторинної правової допомоги.
Такі випадки є непоодинокими в практиці центру і працівники завжди готові відгукнутись та допомогти.
Принагідно повідомляємо, що усі громадяни, які не мають можливості відвідати Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у зв’язку із станом здоров’я, можуть скористатися адресною правовою допомогою, попередньо зателефонувавши за номером (0472) 33-32-28, або повідомити за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 221.