назад
25.07.17

Адресна правова допомога людині похилого віку в Охтирці

OkM 2017 07 21 bud invalidiv  4Іноді, в тому числі, через розбіжності з повіреним, виникає необхідність скасування довіреності. Тож, представник Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерій Грабар відгукнувся на звернення працівника Охтирського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів від імені пані Марії щодо надання «адресної» правової допомоги.

Під час спілкування з громадянкою, було з’ясовано наступне: вона, не маючи власних дітей, склала заповіт на користь сина чоловіка. З-поміж наявного у неї майна, вона уповноважила громадянина «Р», шляхом видання довіреності, укласти договір оренди земельних ділянок (паю). На жаль, вищевказана особа діяла в розбіжності з її інтересами. Отже, господинею було прийнято рішення про скасування довіреності.OkM 2017 07 21 bud invalidiv  5

Валерій Грабар роз’яснив порядок скасування довіреності, відповідно до ст. 249 Цивільного кодексу України, особа яка її видала зобов’язана повідомити про це третіх осіб (орендарів земельних ділянок). Він склав запит до Рибальської селищної ради щодо скасування довіреності та направив рекомендованим листом третім особам інформацію з приводу того, що буде скасована довіреність та проханням направляти кошти за оренду земельних ділянок безпосередньо пані Марії.

OkM 2017 07 21 bud invalidiv  2

 

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.